Η Ford Pro θα εξοπλίσει τον Όμιλο Deutsche Post DHL με περισσότερα από 2.000 ηλεκτρικά φορτηγά. Βασικός στόχος των δύο εταιρειών είναι η μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία καλύπτει μια πλήρη σειρά λύσεων για τη λειτουργία του ηλεκτρικού στόλου. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται πρόσβαση στο συνδεδεμένο λογισμικό E-Telematics της Ford Pro, καθώς και λύσεων φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το κόστος και θα βελτιστοποιηθεί η απόδοση των κοινών στόχων για μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Κοινοί στόχοι

Η Ford στοχεύει στις μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλες τις πωλήσεις οχημάτων. Ακόμα, στοχεύει στην  ουδετερότητα άνθρακα σε όλο το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα έως το 2035 και παγκοσμίως μέχρι το 2050.
Ο Όμιλος Deutsche Post DHL δεσμεύεται να ενισχύσει τις καθαρές λειτουργίες του για την προστασία του κλίματος. Μάλιστα, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα σκοπεύει να επενδύσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ την τρέχουσα δεκαετία.

Δηλώσεις

«Η ηλεκτροκίνηση των logistics στο τελευταίο μίλι είναι ένας σημαντικός πυλώνας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις λειτουργίες μας. Η προσθήκη του νέου Ford E-Transit στον στόλο μας με περίπου 27.000 ηλεκτρικά φορτηγά ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά μας να παρέχουμε «πράσινες» υπηρεσίες παράδοσης σε όλον τον κόσμο. Η ένωση των δυνάμεων μας για να ανταποκριθούμε στις ειδικές απαιτήσεις logistics θα προωθήσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και των υπηρεσιών», δήλωσε η κ. Anna Spinelli, Chief Procurement Officer & Head of Mobility, Deutsche Post DHL Group.