Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου administration και logistics center της λιανεμπορικής Lidl που βρίσκεται στην περιοχή St. Ingbert. Μετά από ενάμιση χρόνο κατασκευής, το νέο κτίριο είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία του στις 23 Ιανουαρίου 2023. Ο Wilfried Simon, ο Sven Gatz, καθώς και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της Lidl, εγκαινίασαν το νέο logistics center που θα αντικαταστήσει το υπάρχον στο Friedrichsthal.

Με υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας

Έχει έκταση 49.200 τ.μ., πληροί τα υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας της εταιρείας και θέτει νέα. Το σύστημα ψύξης στο St. Ingbert θα λειτουργεί αποκλειστικά με φυσικά ψυκτικά μέσα και είναι σχεδιασμένο να εξοικονομεί ενέργεια. Ολόκληρη η πτέρυγα αποθήκευσης και διαχείρισης θα χρησιμοποιεί την απόβλητη θερμότητα από το σύστημα θέρμανσης, που σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιούνται ορυκτά καύσιμα.

Διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα με περίπου 4.000 μονάδες, εγκατεστημένες στην οροφή του κτιρίου. Οι μονάδες αυτές θα παράγουν περίπου 1,3 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και μπορούν να καλύψουν περίπου το ήμισυ των ετήσιων ενεργειακών αναγκών. Επιπλέον, υπάρχουν σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης στις εγκαταστάσεις όπου μπορούν να φορτιστούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα των εργαζομένων.

Lidl Habitats

Επίσης, ένας χώρος εκτάσεως περίπου 6.000 τ.μ. που δημιουργήθηκε στον χώρο των 127.400 τετραγωνικών μέτρων θα είναι ανθισμένος, όπως και στις άλλες 30 περιοχές που στεγάζονται τα logistics της λιανεμπορικής. Μάλιστα, από τον Ιανουάριο του 2008 περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ανθοφόρων περιοχών έχουν δημιουργηθεί ως μέρος του προγράμματος προστασίας ειδών «Lidl Habitats». Το νέο logistics της Lidl έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την προμήθεια έως και 120 καταστημάτων, ενώ θα απασχολεί πάνω από 300 άτομα προσωπικό.

Δηλώσεις

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέσουμε σε λειτουργία το νέο administration και logistics center στο St. Ingbert. Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους παράγοντες και τους κατοίκους της πόλης του St. Ingbert, καθώς και όλους τους συνεργάτες για την καλή και εποικοδομητική συνεργασία καθ’ όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής», εξήγησε ο Wilfried Simon στην τελετή έναρξης. Ο Wilfried Simon (2ος από αριστερά στη φωτό) θα συνταξιοδοτηθεί μετά από 34 χρόνια εργασίας στη Lidl και θα παραδώσει τη διαχείριση του νέου κέντρου logistics στον Sven Gatz (3ος από αριστερά στη φωτό).