Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ψηφιακή φορτωτική (e-CMR) στην Ελλάδα με τη διασυνοριακή μεταφορά εμπορευμάτων της εταιρείας Nestlé Ηellas. Η εταιρεία εισήγαγε τα προϊόντα της από το εργοστάσιό της στην Ισπανία προς τις αποθήκες στην Αθήνα. Η ενέργεια ολοκληρώθηκε με την πλήρη εξάλειψη των έγγραφων διαδικασιών.

Τη μεταφορά των εμπορευμάτων πραγματοποίησε για λογαριασμό της Nestlé Hellas, η εταιρεία διεθνών μεταφορών MED FRIGO. Στη συνέχεια τα εμπορεύματα παραδόθηκαν στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του 3PL συνεργάτη, την DIAKINISIS.

Η ψηφιακή φορτωτική μπορεί να είναι 100% συμβατή με κάθε νομική και πολιτειακή απαίτηση οδικής εμπορευματικής μεταφοράς εντός και εκτός συνόρων. Επίσης, η διάθεση και χρήση όλων των απαραίτητων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο αναβάθμισε στην πράξη την ποιότητα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Η συμμετοχή και ανταπόκριση των εργαζομένων των τριών επιχειρήσεων ήταν μεγάλη και η χρήση του e-CMR αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλική προς τον οδηγό. Οι υπεύθυνοι παράδοσης -παραλαβής των εμπορευμάτων ήταν εφοδιασμένοι με smart phones όπου είχε ενσωματωθεί η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα e-CMR της IRU. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η IRU ηγείται του συγκεκριμένου πιλοτικού έργου στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της ΟΦΑΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AEOLIX.

Την εκφόρτωση της πρώτης αποστολής διεθνούς μεταφοράς με τη χρήση e-CMR από την Ισπανία στην Ελλάδα παρακολούθησε στο κέντρο διανομής της DIAKINISIS, ο κ Ανδρέας Πολάκις, Γενικός Διευθυντής Μεταφορών στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, αλλά και διευθυντικά στελέχη των εταιρειών Nestlé Hellas, MED FRIGO, DIAKINISIS, ΟΦΑΕ και OPERATIONS CENTER.