Σύγχρονο πάρκο με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και προδιαγραφές ασφαλείας δημιουργεί η ΟΛΠ ΑΕ/COSCO SHIPPING για τον Δήμο Πειραιά. Ο νέος αυτός χώρος αναψυχής είναι συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ. (εκτός του επιπλέον χώρου στάθμευσης) και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους πολίτες. Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Δηλώσεις

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Yu: «Η ΟΛΠ ΑΕ επιδιώκει πάντα να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών των γειτονικών δήμων. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε μια όμορφη περιοχή του λιμανιού και οι οικογένειες θα μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια την επίσκεψή τους στο λιμάνι του Πειραιά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που αναδεικνύει πως όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου, της Διοίκησης του λιμανιού και των εκπρόσωπων της κυβέρνησης, η πόλη μας μπορεί να αποκομίσει οφέλη για τους πολίτες. Η ενοποίηση λιμανιού-πόλης αποτελεί διαχρονικά ένα ζητούμενο για τον Δήμο Πειραιά. Θεωρώ λοιπόν ότι με το σύγχρονο πάρκο και με τη δημιουργία των ξενοδοχείων που αποτελούν προαιρετική επένδυση, αρχίζει σταδιακά να επιτυγχάνεται η ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι.

Τέλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων της ΝΔ, κ. Κώστας Κατσαφάδος τόνισε: “Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΟΛΠ για την πρωτοβουλία του. Τόσο εγώ και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, όσο και οι άνθρωποι του ΟΛΠ, αποδείξαμε ότι η συνεργασία είναι μονόδρομος. Ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα για το καλό της πόλης, για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά με στόχο να αλλάξουμε την πόλη μας και το λιμάνι μας προς ο καλύτερο. Για την κοινωνία, τα παιδιά μας, την οικονομία μας”.