Η Netto Marken-Discount επενδύει στη βιωσιμότητα, δοκιμάζοντας ένα ηλεκτρικό φορτηγό Mercedes-Benz για τη μεταφορά και παράδοση αγαθών στα καταστήματα του Αμβούργου. Το ηλεκτρικό φορτηγό είναι αθόρυβο και δεν εκπέμπει ρύπους.

«Η Netto έχει από καιρό δεσμευτεί να μειώνει συνεχώς την κατανάλωση ενέργειας και να κάνει την αλυσίδα εφοδιασμού περισσότερο βιώσιμη. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη συνεχή βελτιστοποίηση των διαδικασιών της εφοδιαστικής μας. Με το ηλεκτρικό φορτηγό θέλουμε να δοκιμάσουμε έναν νέο τρόπο περαιτέρω μείωσης των εκπομπών CO2 στους δρόμους », λέει η Χριστίνα Στυλιανού, επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της Netto Marken-Discount.

Για τον “στόλο καινοτομίας” ο Patrick Gentner, Key Account Management της Mercedes-Benz Trucks, αναφέρει: «Ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια να δοκιμάσουμε τους ηλεκτρικούς eActros. Το eActros είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας σε διάφορες πόλεις κατά την πρώτη φάση δοκιμής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Netto Marken-Discount, ο μακροχρόνιος και πολύτιμος συνεργάτης μας, συμμετέχει επίσης στις εντατικές δοκιμές πελατών του Mercedes-Benz eActros για τη μεταφορά βαρέων φορτίων”.

Mercedes-Benz eActros

Το ηλεκτρικό φορτηγό της Mercedes-Benz Trucks έχει μικτό βάρος οχήματος 26 τόνων και μπορεί να διανύσει περίπου 200 χλμ. Δεν εκπέμπει ρύπους και μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως μέσα σε μόλις δύο ώρες. Το συγκεκριμένο όχημα πραγματοποιεί 3-4 περιηγήσεις την ημέρα και καλύπτει αποστάσεις άνω των 100 χιλιομέτρων. Στη Netto, το ηλεκτρικό φορτηγό μεταφέρει ξηρό φορτίο, φρούτα και λαχανικά καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Netto Marken-Discount

Η Netto Marken-Discount αριθμεί πάνω από 4.270 καταστήματα και απασχολεί περίπου 78.000 υπαλλήλους. Είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής τροφίμων με κύκλο εργασιών 13,5 δισεκατομμύρια€. Τα καταστήματά της επιλέγουν περίπου 21 εκατομμύρια πελάτες την εβδομάδα. Στο κωδικολόγιο της εντάσσονται περίπου 5.000 προϊόντα, με έμφαση στα φρέσκα.