Οι εταιρείες Διαχείρισης Οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων ELIKONOS 2 SCA SICAR, EOS Hellenic Renaissance Fund, BEARONEM Limited και ο κ. Α. Μαυριδόγλου ανακοίνωσαν την εξαγορά των εταιρειών Med Frigo, Cargo Med και Med Energy.

Οι εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο του logistics από το 1991, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης, διαχείρισης και μεταφοράς προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας, από και προς την Ελλάδα.
Ο όμιλος Med Frigo διαθέτει σύγχρονα κέντρα διανομής 52.000 τ.μ. και ψυχόμενους αποθηκευτικούς χώρους 16.000 τ.μ. Ακόμα, διαθέτει ιδιόκτητο στόλο σύγχρονων φορτηγών ψυγείων.

Ο κ. Σ. Μπρακατσέλος θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, διασφαλίζοντας τη λειτουργία των εταιρειών του ομίλου Med Frigo. O κ. Α. Μαυριδόγλου θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος.
Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δηλώσεις

Οι κ.κ. Σ. Μπρακατσέλος και Γ. Πούλιας δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι οι νέοι μέτοχοι ασπάζονται τις ίδιες αρχές και αξίες με τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν οι εταιρείες. «Είμαστε σίγουροι ότι με την εμπειρία τους θα συνεχίσουν την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία τους και στο μέλλον, πλαισιωμένοι από την υφιστάμενη ομάδα των εταιρειών».

Ο κ. Π. Παπαγεωργίου εκ μέρους των νέων μετόχων δήλωσε: «Ο κλάδος των Logistics είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τη χώρα μας, για τις εξαγωγές μας, ιδιαίτερα δε για την ασφαλή και αξιόπιστη διακίνηση των ευαίσθητων προϊόντων. Οι εταιρείες του Ομίλου Med Frigo έχουν δείξει μια εξαιρετική πορεία όλα αυτά τα χρόνια και αποτελούν έναν από τους πιο αξιόπιστους συνεργάτες στον κλάδο, στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά».