. ΟΗ ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που συγκέντρωσε στελέχη από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία των πολιτών της χώρας. Στη φετινή διοργάνωση ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε., κ.Yu Zenggang, συμμετείχε σε συζήτηση για τον σπουδαίο ρόλο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας στην οικονομία, τον τουρισμό, το εμπόριο και τη ναυτιλία, για τις μεγάλες επενδύσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί σε αυτό, για τα αξιοσημείωτα οικονομικά του αποτελέσματα, αλλά και για τα σημαντικά πολλαπλά οφέλη του προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Yu Zenggang αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και συγκυριακό γεγονός. Είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης και συστηματικής δουλειάς, των μεγάλων επενδύσεων και των έργων αναβάθμισης και, κυρίως, της συνεπούς εφαρμογής του σχεδιασμού και της στρατηγικής που με ιδιαίτερη προσοχή έχει καταρτιστεί για τον Λιμένα Πειραιά.

Κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. αναφέρθηκε επίσης στον κλάδο της κρουαζιέρας, η οποία εμφανίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Το λιμάνι του Πειραιά επιλέγεται ως homeport, στοιχείο το οποίο κάνει τη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Ο κ.Zenggang αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας. Ο νέος τερματικός σταθμός αναμένεται να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας.

“Πράσινο Λιμάνι”

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. τόνισε ότι το στοίχημα είναι οι καλές επιδόσεις του Λιμένος να διατηρηθούν και στο μέλλον. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στην έννοια της βιωσιμότητας, στις πρωτοβουλίες και δράσεις που η εταιρεία λαμβάνει για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες αυτές μετατρέπουν τον Πειραιά σε «Πράσινο Λιμάνι». Η ΟΛΠ Α.Ε. από το 2016 επιστρέφει το 3,5% των συνολικών εσόδων στους γειτονικούς Δήμους (Σαλαμίνα,  Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα). Το 2022 το ποσό αυτό ανήλθε σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.