Την άνοιξη του 2022 η δανέζικη λιανεμπορική εταιρεία JYSK θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου κέντρου διανομής συνολικής επένδυσης 200 εκατ.€, στο Lelystad της Ολλανδίας. Το νέο logistics center της εταιρείας θα βρίσκεται σε έκταση 25 εκταρίων και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2024.

«Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με την τοποθεσία στο Lelystad. Είναι πολύ κοντά στο λιμάνι του Flevokust, το οποίο είναι κόμβος εφοδιαστικής στην Ολλανδία, καθιστώντας εύκολη τη μεταφορά των προϊόντων μας από και προς το κέντρο διανομής », εξηγεί ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Logistics της εταιρείας, Allan K. Kjærgaard.

Το νέο κέντρο διανομής στο Lelystad θα παραδίδει προϊόντα σε καταστήματα και πελάτες της JYSK στην Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Επιπλέον, θα προσφέρει ταχύτερη και καλύτερη υπηρεσία παράδοσης, μια θετική πρωτοβουλία για το περιβάλλον, καθώς θα περιοριστούν οι μετακινήσεις με τα φορτηγά -περίπου 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα ετησίως.

Ακόμα, στο νέο logistics center θα δημιουργηθούν περισσότερες από 350 νέες θέσεις εργασίας και θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία. “Καλωσορίζουμε θερμά τη JYSK που αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το Lelystad. Το Flevokust Haven είναι ένας κόμβος logistics που σχετίζεται με το λιμάνι στο κέντρο των Κάτω Χωρών και μια ιδανική τοποθεσία για μια εταιρεία με πρωτοποριακό πνεύμα “, αναφέρει ο Alderman Adam Elzakalai από τον τοπικό δήμο.

JYSK GROUP

Η JYSK είναι μια διεθνής αλυσίδα καταστημάτων, η οποία πουλάει τα πάντα για το σπίτι. Το πρώτο κατάστημά της η δανέζικη εταιρεία το εγκαινίασε το 1979. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει δίκτυο πάνω από 3.000 καταστήματα και 26.500 υπαλλήλους σε 51 χώρες. Στη Γερμανία τα καταστήματα ονομάζονται Dänisches Bettenlager, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο JYSK. Η JYSK ανήκει στο Lars Larsen Group, που περιλαμβάνει πολλές εταιρείες. Ο ετήσιος συνολικός τζίρος του group ανέρχεται στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ της JYSK στα 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ.