Η A.P. Moller – Maersk (Maersk) εξαγόρασε την LF Logistics, εταιρεία συμβάσεων εφοδιαστικής με έδρα το Χονγκ Κονγκ και με σημαντικές δραστηριότητες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Με την εξαγορά αυτή η Maersk θα προσθέσει 223 αποθήκες στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό της, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εγκαταστάσεών της σε 549 παγκοσμίως και σε συνολική έκταση 9,5 εκατ. τ.μ.
Η LF Logistics ειδικεύεται σε λύσεις διανομής B2B και B2C στο λιανικό, χονδρικό και ηλεκτρονικό εμπόριο. Η αξία της συναλλαγής είναι 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να κλείσει το 2022. Μέχρι τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων και το κλείσιμο της συναλλαγής, η Maersk και η LF Logistics παραμένουν δύο ξεχωριστές εταιρείες και έτσι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Δηλώσεις

Η απόκτηση της LF Logistics είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας να γίνουμε ο παγκόσμιος ηγέτης της εφοδιαστικής εμπορευματοκιβωτίων. Με την εξαγορά της LF Logistics υποστηρίζουμε τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των πελατών μας στην Ασία-Ειρηνικό και διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα της εφοδιαστικής με συμβόλαια σε παγκόσμιο επίπεδο”. (Σόρεν Σκου – Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk)

Με αυτή την κίνηση θα ενισχύσουμε την προσφορά αποθήκευσης και διανομής και θα ανταποκριθούμε στις ταχέως αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας για συμβόλαια logistics σε παγκόσμιο επίπεδο“. (Vincent Clerc – Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean & Logistics στη Maersk)

LF Logistics

Η LF Logistics είναι εταιρεία της Li & Fung (78,3%) και της Temasek Holdings (21,7%), αλλά λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία. Τα τελευταία 22 χρόνια η LF Logistics έχει επεκτείνει σημαντικά τη γεωγραφική της παρουσία, με κύρια δραστηριότητα την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων logistics σε πελάτες σε όλη την Ασία-Ειρηνικό. Η LF Logistics απασχολεί 10.000 άτομα και διαθέτει 223 αποθήκες σε 14 χώρες, συνολικής επιφάνειας 2,7 εκατ. τ.μ.

Το 2020 η LF Logistics κατέγραψε έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια USD και EBITDA μετά το ΔΠΧΑ 16 περίπου 235 εκατομμύρια USD, με τη δραστηριότητα ICL να δημιουργεί έσοδα περίπου 850 εκατ. USD και EBITDA μετά το ΔΠΧΑ 16 περίπου 230 εκατ. USD. Για το 2021 η δραστηριότητα ICL αναμένεται να παρουσιάσει έσοδα περίπου 1 δισ. USD με EBITDA μετά το ΔΠΧΑ 16 περίπου 250 εκατ. USD.

A.P. Moller – Maersk

Η A.P. Moller – Maersk δραστηριοποιείται από το 1928 στον κλάδο των μεταφορών και logistics. Σήμερα, θεωρείται μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες και ηγείται παγκοσμίως στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων. Δραστηριοποιείται σε 130 χώρες και απασχολεί περίπου 95.000 άτομα.