Η UPS  ανακοίνωσε το σχέδιο της για την κατασκευή πέντε επιπλέον σταθμών τροφοδοσίας πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και προσθέτει περισσότερα από 700 νέα οχήματα CNG, συμπεριλαμβανομένων 400 ημι-τρακτέρ και 330 τερματικών φορτηγών. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ύψους $130 εκατομμυρίων δολαρίων σε CNG για το 2018, ενώ η εταιρεία συνολικά μέσα στη δεκαετία (2008-2018) θα έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εναλλακτικά καύσιμα και προηγμένα τεχνολογικά οχήματα και πρατήρια καυσίμων.

Η κατασκευή του δυναμικού CNG και του LNG αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της χρήσης του ανανεώσιμου φυσικού αερίου (RNG) από την UPS. Το RNG αποφέρει έως 90 τοις εκατό μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τον κύκλο ζωής, σε σύγκριση με το συμβατικό diesel. Πέρυσι, η UPS χρησιμοποίησε RNG ισοδύναμο με 15 εκατομμύρια γαλονιού. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής του RNG στον τομέα των μεταφορών.

Η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει την UPS να επιτύχει τον στόχο της για το 2020, ώστε ένα από τα τέσσερα νέα οχήματα που αγοράζονται να χρησιμοποιεί εναλλακτικό καύσιμο ή να είναι προηγμένης τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει, επίσης, θέσει ως στόχο την αντικατάσταση του 40% του συνόλου των καυσίμων εδάφους με άλλες πηγές εκτός της συμβατικής βενζίνης και του diesel. Αυτοί οι στόχοι υποστηρίζουν τη δέσμευση της UPS να μειώσει τις εκπομπές GHG από τις παγκόσμιες δραστηριότητες εδάφους κατά 12% μέχρι το 2025.