Η JYSK (στα ελληνικά προφέρεται «γιουσκ») με σλόγκαν «τα πάντα για το σπίτι», κατάφερε από το 1979, οπότε και ιδρύθηκε, να εξελιχθεί σε έναν πολυεθνικό οργανισμό, που το 2019 είχε κύκλο εργασιών 4,1 δισ. ευρώ. Σήμερα, διαθέτει δίκτυο πάνω από 3.000 καταστήματα και 26.500 υπαλλήλους σε 51 χώρες.
Ο στόχος της JYSK είναι να φτάσει τα 5.000 καταστήματα παγκοσμίως, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν και τα κέντρα διανομής, καθώς διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην παράδοση των προϊόντων στα καταστήματα και στους πελάτες. Με ποιον τρόπο, όμως, τα κέντρα διανομής του δανέζικου ομίλου έχουν γίνει βασικό συστατικό της εκρηκτικής ανάπτυξής του;

ECSER, Ουγγαρία

Στο Ecser της Ουγγαρίας, το αναμενόμενο κέντρο διανομής Ν09 αρχίζει να υλοποιείται. Μέχρι την άνοιξη του 2022 οι μπροστινοί χώροι μη αυτόματης παραλαβής και οι 152 πύλες θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν, ενώ το τελευταίο τρίμηνο θα λειτουργήσει το τμήμα αυτοματισμών με τον χώρο αποθήκευσης ψηλών ραφιών και 10 εξωτερικές παροχές.

DC10

Η JYSK υπέγραψε σύμβαση για ένα οικόπεδο στο Lelystad της Ολλανδίας. Η εταιρεία θα επενδύσει 200 εκατομμύρια € σε ένα νέο κέντρο διανομής, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2024.

KAMMLACH, Γερμανία

Τον Απρίλιο η JYSK αγόρασε ένα οικόπεδο έκτασης περίπου 22.000 τ.μ. δίπλα στο κέντρο διανομής. Η έκταση θα χρησιμοποιηθεί για επέκταση του κέντρου διανομής και ιδιαίτερα του χώρου αποθήκευσης ψηλών ραφιών. Η επέκταση του έργου θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Kammlach

ULDUM, Δανία

Το κέντρο διανομής στο Uldum έχει επεκταθεί με χώρο μη αυτόματης παραλαβής 9.000 τ.μ., αυξάνοντας τη συνολική έκταση του κέντρου σε 91.000 τ.μ. Επιπλέον, δημιουργήθηκε μια νέα, αυτοματοποιημένη, ρομποτική αποθήκη και ένα σύστημα παραλαβών ηλεκτρονικών παραγγελιών. Τα 29 ρομπότ μετακινούν καθημερινά 279 σχάρες αποθήκευσης στην αποθήκη, με συνολική χωρητικότητα 300 γραμμών παραγγελιών/ώρα.
Μέχρι σήμερα, το σύστημα έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 150.000 ηλεκτρονικές παραγγελίες. Το σύστημα βρίσκεται σε εργασίες επέκτασης για να μπορεί να χειριστεί 450 γραμμές παραγγελιών/ώρα και θα είναι έτοιμο πριν από την επόμενη Black Friday.

Uldum

NÄSSJÖ, Σουηδία

Η JYSK επεκτείνεται και στο Nässjö. Λόγω των αυξημένων πωλήσεων, αυξήθηκε και ο αριθμός των εργαζόμενων. Επομένως η JYSK χρειάζεται περισσότερο χώρο για αποθήκευση, καθώς και πρακτικούς χώρους για το προσωπικό. Σε πρώτη φάση θα επεκταθεί η κουζίνα για την παρασκευή γευμάτων και θα αυξηθεί ο χώρος στάθμευσης. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Στη συνέχεια θα επεκταθούν οι χώροι αποθήκευσης και θα αυξηθεί ο αριθμός των πυλών. Αυτή η φάση έχει μόλις ξεκινήσει και βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο σχεδιασμού.

Nassaw

HOMBERG, Γερμανία

Το κέντρο διανομής Homberg υπέστη σοβαρό πλήγμα από την κρίση με τον κορονοϊό, αφού παραδίδει μόνο σε καταστήματα της Γερμανίας, τα οποία παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μεταξύ άλλων, αυτός ο χρόνος χρησιμοποιήθηκε για να ανανεωθεί πλήρως η τεχνολογία στα ψηλά ράφια.

Homberg