Η Nestlé συμμετέχει στην ίδρυση European Clean Trucking Alliance μαζί με άλλους εταίρους. Στην ίδρυση αυτού του μοναδικού συνασπισμού περιλαμβάνονται εταιρείες που έχουν δραστηριότητα στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως καταναλωτικών αγαθών, logistics, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορτωτές κ.λπ.
Βασικός στόχος του European Clean Trucking Alliance είναι να παροτρύνουν τις κυβερνήσεις να επενδύσουν και να επιταχύνουν τη μετάβαση προς τις «πράσινες μεταφορές».
Η περαιτέρω μείωση του CO2 και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις οδικές μεταφορές θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της European Green Deal και θα καταστήσει την Ευρώπη την πρώτη ήπειρο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ο Paul Lammers, επικεφαλής της εφοδιαστικής αλυσίδας της Nestlé στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική τονίζει: «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Clean Trucking. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μεταφορών και της διανομής μας είναι ζωτικής σημασίας, αν θέλουμε για να επιτύχουμε καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Ήδη από το 2014  έχουμε μειώσει τις εκπομπές CO2 στην εφοδιαστική αλυσίδα στην Ευρώπη, περισσότερο από 10%. Έχοντας περισσότερα φορτηγά μηδενικών εκπομπών, καθώς και την απαιτούμενη υποδομή θα συμβάλουμε στην επιτάχυνση αυτής της κίνησης».

Η Nestlé βρίσκεται ήδη σ’ αυτή την κατεύθυνση, για ένα καθαρό μέλλον με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε τη φιλοδοξία της να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050. Η εταιρεία θα δημοσιεύσει σύντομα το πλάνο της σχετικά με αυτόν τον στόχο, συμπεριλαμβανομένων και των ενδιάμεσων.