Στο λιμάνι της Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου η φαντασμαγορική επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων “Ελευσίς-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023”. Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) Α.Ε. πρόσφερε τους παρακάτω χώρους:

  • Νέα Μαρίνα Ελευσίνας, όπου ήταν σημείο υποδοχής των επισκεπτών,
  • Λιμανάκι Αλιέων, πλάι στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας, όπου δεσπόζει το γλυπτό “Αέναος Πλους”,
  • Παλαιός Λιμένας του Φονιά,
  • Προβλήτα της πρώην Αμερικανικής Βάσης, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της εντυπωσιακής τελετής.

Το λιμάνι και ο παράκτιος χώρος φωτίστηκαν επιβλητικά και αποτέλεσαν την κεντρική σκηνή για ένα κορυφαίο υπερθέαμα ήχου και εικόνας.

Σημειώνεται ότι ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε. προσφέρει τους χώρους και κτιριακές υποδομές δικαιοδοσίας του για τη φιλοξενία των πολιτιστικών δρώμενων, στο πλαίσιο της υποστήριξης του προς την “2023-Ελευσίς- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Η Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. Α.Ε. εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους χρήστες του Λιμένα Ελευσίνας για την κατανόηση τους για τις ανάγκες διευκόλυνσης των εκδηλώσεων, καθώς και για τη συμμετοχή τους στην τελετή των εγκαινίων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Έργα ανάπλασης του λιμένα

Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκαν πρόσφατα τα τεχνικά έργα ανάπλασης του λιμένα Ελευσίνας. Επίσης, ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε. παραχωρεί δωρεάν για τις ανάγκες φιλοξενίας των εορτασμών της εκδήλωσης ανακαινισμένους χώρους και κτιριακές υποδομές του.

Ακόμη ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε. παραχώρησε δωρεάν στον Δήμο Ελευσίνας
• το κτήριο πρώην “Αναψυκτήριο”, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία στην παραλία της Ελευσίνας,
• τον ανακαινισμένο πέτρινο οικίσκο στην παραλία του Φονιά.