Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών πραγματοποιήθηκε το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος. Το 2022 ο κλάδος της κρουαζιέρας σημείωσε ρεκόρ αφίξεων, 4.614 αφίξεις και συνολικό αριθμό επιβατών 4.381.876. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από το 2019, ενώ σε σχέση με το 2021 ήταν αυξημένη κατά 123,5% στις αφίξεις και στους επιβάτες κατά 209%.

Όσον αφορά στις περιοχές, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Σαντορίνη, η Μύκονος, ο Πειραιάς, η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Πάτμος και το Κατάκολο. Στον αριθμό επιβατών προηγούνται η Σαντορίνη, η Μύκονος, ο Πειραιάς, η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Ηράκλειο και το Κατάκολο. Ακολουθούν τα Χανιά, η Κεφαλονιά-Ιθάκη, η Πάτμος, το Λαύριο, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και το Ναύπλιο.

Σε σχέση με το 2021 παρατηρείται αύξηση στις αφίξεις σε όλους τους προορισμούς και,  ιδιαίτερα, στο Λαύριο κατά 291%. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη με 259%, η Μύκονος με 141%, ο Βόλος με 114%, η Κέρκυρα με 96%, η Ρόδος με 95% και το Ηράκλειο με 92%. Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται και το homeporting στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και του Ηρακλείου.

Θετική είναι και η πορεία των συνολικών εσόδων από την κρουαζιέρα. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα. Οι προοπτικές για το 2023 είναι πολύ ευοίωνες με μία μέση αύξηση 15% στις κρατήσεις στο σύνολο των προορισμών. Επίσης, σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς πραγματοποιούνται έργα κατασκευής και αναβάθμισης των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας. Ακόμα, πραγματοποιούνται έργα που αφορούν την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση των λιμένων.