Τα έργα ανάπτυξης του λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και ο στρατηγικός ρόλος του ως λιμάνι-πύλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ACAT – ΟΛΘ.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από εκπροσώπους των πρεσβειών της Ινδονησίας (κ. Ferry Adamhar, Πρέσβης και Πρόεδρος της ACAT*), των Φιλιππίνων (κ. Giovanni E. Palec, Πρέσβης), του Βιετνάμ (κ. Le Hong Truong, Πρέσβης) και της Ταϊλάνδης (κ. Pornsith Pibulnakarintr, υπεύθυνος Εξωτερικών Υποθέσεων), καθώς και συνεργάτες των Πρεσβειών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ACAT για τον ρόλο του Λιμένα της Θεσσαλονίκης ως κύρια θαλάσσια πύλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής του θέσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., Franco Nicola Cupolo, παρουσίασε την εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων του λιμένα. Αναφέρθηκε στην πορεία του επενδυτικού πλάνου και στην πρόοδο των έργων υποδομής -έργο επέκτασης του 6ου Προβλήτα. Ακόμα, στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης εξοπλισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών του λιμένα.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη διατήρηση της επικοινωνίας, με στόχο την προώθηση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ ΟΛΘ και ACAT.

*Διπλωματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (ASEAN Committee in Athens, ACAT).