Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις ταχυμεταφορές, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και την ανάπτυξη του διαδικτύου. Οι διαδικτυακές αγορές ωφέλησαν σε μεγάλο βαθμό τις ταχυμεταφορές και οι εταιρείες είδαν τις μετοχές τους να αυξάνονται*.

Όπως δείχνει η ανάλυση του CFD World, η τιμή των μετοχών τους την περασμένη χρονιά σημείωσε σημαντική αύξηση. Η αξία των μετοχών της FedEx αυξήθηκε κατά 71%. Ακολουθεί η ανταγωνιστική της UPS με αύξηση 36%. Η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή εταιρεία είναι η γερμανική DHL, η οποία είδε την μετοχή της να αυξάνεται κατά 33%.

Ταχυμεταφορές και διαδικτυακές αγορές

Τα τελευταία χρόνια ο όγκος των διαδικτυακών αγορών αυξήθηκε σταδιακά. Ωστόσο, η πανδημία επιτάχυνε τη μετάβαση από τα φυσικά καταστήματα στις ψηφιακές αγορές. Αυτό ωφέλησε τις ταχυμεταφορές, οι οποίες αναμφίβολα αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη πίεση κυρίως το διάστημα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Καθώς οι περιορισμοί αγορών στο φυσικό κατάστημα είναι απίθανο να καταργηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, οι καταναλωτές θα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στις διαδικτυακές αγορές τους, χρησιμοποιώντας τους φορητούς υπολογιστές, τα tablet ή τα smartphone τους από την άνεση του σπιτιού τους.

United Parcel Services (UPS)

Οι μετοχές της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας United Parcel Services (UPS) αυξήθηκαν κατά 49% τον τελευταίο χρόνο. Πριν από από την έναρξη των συναλλαγών στις 25 Ιανουαρίου αποτιμήθηκαν στα 160 δολάρια ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σκαρφάλωσε στα 138 δις δολάρια. Σύμφωνα με το Macrotrends.net, πριν από έναν χρόνο ήταν περίπου στα 101 δις δολάρια.

FedEx

Οι μετοχές της ανταγωνίστριας FedEx αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο κατά την ίδια χρονική περίοδο, κατά 60%. Πριν από την έναρξη των συναλλαγών της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, η τιμή τους ήταν περίπου 243 δολάρια ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει φτάσει τα 64 δις δολάρια, ενώ πριν από έναν χρόνο ήταν μόλις 40 δις δολάρια.

TNT Express

Οι μετοχές της εταιρείας έφτασαν στην υψηλότερη αξία τους στις αρχές Νοεμβρίου 2020, σχεδόν 287 δολάρια ανά μετοχή. Πρόσφατα, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας παρουσίασε μια μικρή πτώση. Η πτώση αυτή συνδέεται με τις προγραμματισμένες περικοπές 5.500-6.300 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και την ενσωμάτωση του δικτύου TNT Express. Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων θα επηρεάσει κυρίως τις επιχειρησιακές ομάδες και τις θέσεις διοικητικής υποστήριξης. Ακολουθώντας αυτήν την πορεία η εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει ετήσια εξοικονόμηση που θα ανέρχεται μεταξύ 275 εκατ. και 350 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού έτους 2024.

Deutsche Post DHL Group

Μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών, η γερμανική εταιρεία logistics Deutsche Post DHL Group έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία, σύμφωνα με το CFD World. Η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε κατά 40% τον τελευταίο χρόνο και ήταν περίπου 50 δολάρια πριν από την έναρξη της ημερήσιας συναλλαγής της Τετάρτης (20/01). Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έφτασε τα 61 δις δολάρια, ενώ πριν από έναν χρόνο άγγιζε τα 45 δις δολάρια.

Σχετικά με το C.W. CFD World (CFD World)

Προειδοποίηση κινδύνουΤα CFD είναι πολύπλοκα χρηματοδοτικά μέσα και ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου πολύ γρήγορης απώλειας χρημάτων λόχω μόχλευσης. Το 82.14% των λιανικών λογαριασμών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν πραγματοποιούν συναλλαγές CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να αναλογιστείτε αν κατανοείτε τον τρόπο λειτουργίας των CFD και αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα χρήματά σας.

Νομικό: Το C.W. CFD World (CFD World) αποτελεί καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Goldenburg Group Limited, μια κυπριακή επενδυτική εταιρία (CIF) η οποία εποπτεύεται και ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC), με Αρ. Αδείας CIF 242/14 και διεύθυνση έδρας την Σιάφη 1, Κτήριο Porto Bello, 3ος όροφος, διαμέρισμα/γραφείο 303, 3042 Λεμεσός, Κύπρος.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Το περιεχόμενο των αναφορών αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ και δεν αποτελεί επενδυτικές συμβουλές ή επενδυτική έρευνα ή μια προσφορά για συναλλαγές με χρηματοδοτικό μέσο. Το περιεχόμενο των αναφορών αντανακλά την άποψη των εμπειρογνωμόνων μας σε μια γενική βάση και δεν λαμβάνει υπόψη προσωπικές συνθήκες μεμονωμένων αναγνωστών, επενδυτική εμπειρία ή τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Επιπροσθέτως, οι αναφορές δεν έχουν προετοιμαστεί σύμφωνα με νόμιμες προδιαγραφές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προωθούν την ανεξαρτησία της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε απαγόρευση στη διάδοση επενδυτικής έρευνας.

Οι αναγνώστες που χρησιμοποιούν τις αναφορές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την πιθανότητα σημαντικών απωλειών. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση μελλοντικών αποτελεσμάτων. Επομένως η Goldenburg Group Limited, τα σχετικά πρόσωπά της, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών, αντιπροσώπων, διευθυντών ή υπαλλήλων, δεν εγγυώνται την ακρίβεια, την εγκυρότητα, την επικαιρότητα ή την πληρότητα των πληροφοριών / δεδομένων που διατίθενται και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για καμία απώλεια συναλλασσόμενων που προκύπτει από οποιαδήποτε επένδυση που βασίζεται στις εν λόγω πληροφορίες / δεδομένα και λόγω της χρήσης και του περιεχομένου αυτού του υλικού.

 

*Όλα τα δεδομένα προέρχονται από το site investing.com, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.