Πραγματοποιήθηκε το 6ο International Logistics Forum, που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος (ILME) με το Τμήμα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Γραφείο Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 170 επαγγελματίες Logisticians και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο. Επίσης, στο πλαίσιο της διεθνούς πιστοποίησης του European Logistics Association, ενημερώθηκαν για τις αναγκαίες δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ILME, κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, ο κ. Γιώργος Μαλινδρέτος, Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής μέριμνας στο Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Καθηγητής, στο Τμήμα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ του ILME και ο κ. Στάθης Μακαντάσης, Διευθυντής Logistics της εταιρείας DELTA Foods S.A. και Αντιπρόεδρος του ΙΛΜΕ.

Διακεκριμένοι ομιλητές από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους αναφέρθηκαν στις σημερινές προκλήσεις του κλάδου και μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες σύγχρονες λύσεις και βέλτιστες πρακτικές, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογίας, αλλά και την αξία του ανθρώπινου παράγοντα στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων, έχοντας πάντα τον πελάτη στο επίκεντρο των αποφάσεων. Εντυπωσιακή ήταν η απήχηση του συνεδρίου στη νέα γενιά η οποία προσπάθησε, μέσα από ερωτήσεις, να χαρτογραφήσει τα πρώτα βήματα για μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Προκλήσεις και ευκαιρίες

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θεματικής ενότητας, που αφορούσε το διεθνές περιβάλλον ο κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης μίλησε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο, ο Δρ. Markus Mau, Μέλος του Board του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Logistics (ELA) αναφέρθηκε στις Τάσεις και τις Στρατηγικές των Logistics πανευρωπαϊκά. Επίσης, ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ και Πρόεδρος της ERTICO ανέλυσε τις ευρωπαϊκές τάσεις και την καινοτομία στα Logistics. Στη συνέχεια, ο κ. Τάσος Βαμβακίδης, Commercial Manager στην PCT μίλησε για τον ρόλο του λιμανιού στα διεθνή Logistics. Τέλος, η κ. Λίνα Πάλλη, Senior Account Supervisor, Cargo Development στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αναφέρθηκε στο ψηφιακό ταξίδι των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ελληνική πραγματικότητα

Η δεύτερη θεματική ενότητα είχε επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εστίασε στην ελληνική πραγματικότητα. Η Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο HIT/EKETA, και Πρόεδρος του ITS HELLAS, μίλησε για την καινοτομία στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Logistics, τις τάσεις, τα επιτεύγματα και την ανάπτυξη ικανοτήτων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δρ. Αλέξανδρος A. Σκανδαλάκης, Operations Strategy and Transformation Director στη DELTA Foods S.A., ο οποίος έδωσε συμβουλές για τη χρήση του ψηφιακού μετασχηματισμού ως Game Changer. Ακολούθως ο κ.Λυκούργος Μανωλιάδης, Deputy General Manager στην DIAKINISIS A.E. αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τους παρόχους 3PL, ενώ την ενότητα έκλεισε η κ. Λυδία Τσιούκα, Sales Director στην WINGS ICT SOLUTIONS, η οποία μίλησε για ασφαλείς, βιώσιμες και αποδοτικές μεταφορές με την πλατφόρμα WINGS Chariot για έξυπνες αποθήκες και σύγχρονους διαδρόμους 5G.

Πιστοποίηση του European Logistics Association

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ενότητας του 6ου International Logistics Forum δόθηκε έμφαση στον άνθρωπο και στις πιστοποιήσεις. Η κ. Βασιλική Λαιζηνού, μέλος ΔΣ του ILME και ECBL Member, αναφέρθηκε στην Πιστοποίηση του European Logistics Association. Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Μαλινδρέτος, Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής μέριμνας στo Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο, συντόνισε την ανοιχτή συζήτηση που έγινε με τη νέα γενιά των Logistics και τόνισε τη σημασία της πιστοποίησης για τους νέους επαγγελματίες και τις εταιρείες.
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης, πρώην Vice President Greece, Flexcar, ο κ. Θεόδωρος Θανασάς, Operations Manager WD Division, ΠΑΕΓΑΕ Α.Ε., η κ. Κατερίνα Θεοφανίδου, Managing Director, projectyou, ο κ. Κυριάκος Καλούμενος, Head of Supply Chain, Neurosoft, η κ. Βασιλική Λαιζηνού, ECBL Member, ο κ. Στάθης Μακαντάσης, Logistics Director, DELTA Foods S.A. και η κ. Λίνα Πάλλη, Senior Account Supervisor, Cargo Development στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ο κ. Σπύρος Ολύμπιος, CEO Geolystics.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν Πιστοποιητικά ELA, υπό τον συντονισμό της κ. Βασιλικής Λαιζηνού και του κ. Στάθη Μακαντάση.

Η εκδήλωση έληξε με θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς της Εκδήλωσης: ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT, ΔΕΛΤΑ, DIAKINISIS, ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, ΕΠΙΣΕΥ, Goldair Cargo, MAKIOS LOGISTICS, PCT, WINGS, EPSILON SINGULAR LOGIC, TELENAVIS και projectyou.