Η ΟΛΠ Α.Ε. έλαβε σημαντικές ποιοτικές, περιβαλλοντικές και ενεργειακές πιστοποιήσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος Πειραιά. Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της η εταιρεία έχει ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων, τονίζεται πως ο Οργανισμός αποδίδει μεγάλη αξία στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών πάντοτε σε συνδυασμό με την ενεργειακή και περιβαλλοντική απόδοσή του. Ως εκ τούτου επενδύει σε συστήματα διαχείρισης που αναγνωρίζονται και εφαρμόζονται παγκοσμίως, όπως τα πρότυπα ISO.

Η ΟΛΠ Α.Ε. έλαβε σημαντικές πιστοποιήσεις ISO για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή διαχείριση. Επισημαίνεται ότι μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο η ΟΛΠ Α.Ε. εφαρμόζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις συγκεκριμένων ISO προτύπων (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 & ISO 50001:2018) λειτουργεί με συνεπή τρόπο προκειμένου να κατανοήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών, να αντιμετωπίσει παράλληλα τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που εμφανίζονται στην καθημερινή λειτουργία και να βελτιώσει την ενεργειακή της απόδοση.

Ωστόσο, με βάση την Πολιτική Ποιότητας – Περιβάλλοντος – Ενέργειας, η εταιρεία δεσμεύεται για τη συνεχή αυτή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές επιδόσεις. Τέλος, η ΟΛΠ Α.Ε. μέσω των πιστοποιήσεων συμβάλλει σημαντικά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι αφορούν στο αμοιβαίο όφελος των λιμενικών επιχειρήσεων του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.