Το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Bahn AG (DB) ανέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της DB να εξετάσει και να προετοιμάσει μια πιθανή πώληση έως και 100% των μετοχών της DB Schenker.  Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα ληφθεί απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης, καθώς και τον τρόπο πώλησης.

Τα έσοδα από την πώληση της DB Schenker θα παραμείνουν εξ ολοκλήρου στον Όμιλο DB και, μεταξύ άλλων, θα συμβάλουν στη σημαντική μείωση του χρέους της εταιρείας. Η πώληση της DB Schenker εστιάζει στη στρατηγική “Strong Rail”, που είναι οι βασικές δραστηριότητες της Deutsche Bahn AG (DB).

DB Schenker

Η DB Schenker έχει συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του Ομίλου DB με αποτελέσματα ρεκόρ. Ωστόσο, η DB Schenker χρειάζεται πλέον μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους και δυνατότητες για διεθνείς εξαγορές, προκειμένου να διατηρήσει και να αυξήσει τη θέση της στην αγορά και την εταιρική της αξία στον κλάδο των logistics. Επομένως, μια πώληση θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την DB Schenker.

Η DB Schenker είναι πολύ επιτυχημένη εταιρεία και παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής για τους πελάτες της. Μάλιστα, το α’ εξάμηνο του 2022, η DB Schenker δημιούργησε λειτουργικά κέρδη ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτά ήταν τα καλύτερα αποτελέσματα (ΕΒΙΤ) στη δραστηριότητα των 150 χρόνων της εταιρείας.

Στην DB Shenker απασχολούνται περίπου 76.100 εργαζόμενοι. Διαθέτει παρουσία σε περισσότερες από 1.850 τοποθεσίες σε 130 χώρες. Η DB Schenker είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών logistics παγκοσμίως. Προσφέρει χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, ολοκληρωμένες λύσεις logistics, καθώς και διαχείριση παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας από μία μόνο πηγή.