Τα Textile Doors, πλαστικοποιημένες υφασμάτινες πόρτες που παράγονται από την εταιρεία SELS, έρχονται στην Ελλάδα. Με στόχο τη μείωση του πλαστικού, τα Textile Doors προστατεύουν τα προϊόντα κατά τη μεταφορά τους από τα κέντρα διανομής στα καταστήματα.

Η καινοτόμος και φιλική προς το περιβάλλον χρήση των Textile Doors είναι μια επιλογή της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο τη μείωση απόβλητων πλαστικού. Η μόνιμη τοποθέτηση των Textile Doors στα καρότσια μεταφοράς (roll cages) μειώνει επίσης σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης/εκφόρτωσης των προϊόντων.

Τα Textile Doors της SELS κατασκευάζονται από βιομηχανικό ύφασμα, επενδυμένο με PVC και από τις δύο πλευρές. Προσαρτώνται στο καρότσι (roll container) με ελαστικούς ιμάντες – κορδόνια με πλαστικούς γάντζους. Επειδή τα ελαστικά κορδόνια-ιμάντες τοποθετούνται στα πλαϊνά των καροτσιών, ο κίνδυνος τριβής και φθοράς τους είναι ασήμαντος. Οι διαστάσεις τους προσαρμόζονται σύμφωνα με τις διαστάσεις των καροτσιών.

Δηλώσεις

«Τα Textile Doors κατασκευάζονται με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. Η χρήση τους επιφέρει μείωση στην κατανάλωση πλαστικού κατά 13,6 τόνους ετησίως. Η μείωση της κατανάλωσης πλαστικού είναι ένας από τους λειτουργικούς μας στόχους. Επιπλέον η χρησιμοποίηση τους ωφελεί και από οικονομικής πλευράς», αναφέρει ο κ. Κυριάκος Ξενάκης, προϊστάμενος του Κέντρου Διανομής Οινοφύτων. Η ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκίνησε τη χρήση τους από τον Δεκέμβριο του 2016 για τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας από τα κέντρα Διανομής στα καταστήματα της. Μέχρι σήμερα έχει τοποθετήσει πλαστικοποιημένες υφασμάτινες πόρτες σε 19.000 καρότσια.

«Τα Textile Doors της SELS είναι από τις πάρα πολύ απλές καινοτομίες, όμως παράλληλα έχουν μεγάλη αποτύπωση στην αποδοτικότητα της εργασίας, στο κόστος, στην οικολογία. Είναι ευχάριστο ότι όχι μόνον οι παραγωγοί και οι προμηθευτές προσπαθούν να μειώσουν τη χρήση υλικών συσκευασίας όταν τυλίγουν τα προϊόντα τους, αλλά και ότι οι μεγάλοι retailers (supermarkets) φροντίζουν την εξοικονόμηση στα logistics αντικαθιστώντας αναλώσιμα υλικά. Συνειδητοποιούμε ότι αυτό θα αποτελέσει μια σημαντική τάση στο μέλλον στην εξεύρεση λύσεων που θα αντικαθιστούν μερικώς -τουλάχιστον- τα πλαστικά. Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των Textile Doors είναι ότι εξοικονομούν πολύ μεγάλο χρόνο στους εργαζόμενους στις αποθήκες, στα κέντρα διανομής και στα καταστήματα» αναφέρει ο κ. Vladimir Tichy, Managing Director της SELS.

SELS

H SELS προσφέρει τα προϊόντα της στην Τσεχία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης από το 2005. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παράδοση καινοτόμων λύσεων logistics σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας. Στους κυριότερους πελάτες της περιλαμβάνονται οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Albert Czech Republic, Skoda Auto και Rossmann.