Η DHL και το μουσικό συγκρότημα Coldplay μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα της μουσικής περιοδείας Music Of The Spheres, θέτοντας ένας φιλόδοξο στόχο: να κάνουν την περιοδεία τους στο Music Of The Spheres όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη και να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα περισσότερο από 50%. Η DHL, πρωτοπόρος στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών και της εφοδιαστικής, θα υποστηρίξει το συγκρότημα σε αυτό το ταξίδι, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της.

Οι λύσεις βιωσιμότητας της DHL

Η Coldplay επέλεξε την DHL ως συνεργάτη εφοδιαστικής, λόγω της ευρείας τεχνογνωσίας της εταιρείας σε βιώσιμες λύσεις εφοδιαστικής. Ως κορυφαίος πάροχος logistics στον κόσμο, η DHL θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της Coldplay, ειδικά στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών, προσφέροντας πολύπλευρη προσέγγιση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Με την υπηρεσία GoGreen Plus, στους πελάτες της DHL προσφέρεται μια σειρά λύσεων για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών που σχετίζονται με τα logistics και άλλων περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Οι εκπομπές θαλάσσιων και αεροπορικών εμπορευμάτων μειώνονται με τη χρήση προηγμένων βιοκαυσίμων. Για τις χερσαίες μεταφορές, η DHL μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν εκτεταμένο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων και φορτηγών που τροφοδοτούνται με Bio-LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο από οργανικά απόβλητα).

Το υπόλοιπο τμήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας καθίσταται κλιματικά ουδέτερο με πλήρη αντιστάθμιση εκπομπών του κύκλου ζωής – μειώνοντας και αντισταθμίζοντας τυχόν υπολειμματικές εκπομπές άνθρακα. Η DHL μπορεί να διασφαλίσει ότι οι χαμηλότερες εκπομπές CO 2 των υπηρεσιών της μεταβιβάζονται με διαφάνεια στους πελάτες της.

Το νέο μοντέλο

Εκτός από τις καινοτομίες στα βιώσιμα logistics, με επικεφαλής την DHL, η Coldplay έχει εισαγάγει μια ποικιλία άλλων πρωτοβουλιών για να κάνει την περιήγησή τους όσο το δυνατόν πιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα και περιβαλλοντικά ωφέλιμη.

Κάθε παράσταση τροφοδοτείται από ένα μείγμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (όπως αιολική και ηλιακή ενέργεια) και πιστοποιημένου βιοντίζελ από ανανεώσιμες πηγές. Το συγκρότημα εκμεταλλεύεται ακόμη και την ενέργεια των ανεμιστήρων μέσω των υπερσύγχρονων κινητικών δαπέδων και των ηλεκτρικών ποδηλάτων.
Το μουσικό συγκρότημα έχει επίσης δεσμευτεί να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται και να αντλήσει πολύ περισσότερο CO 2 από αυτό που παράγεται στην κάθε περιοδεία μέσω επενδύσεων σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών αντιστάθμισης άνθρακα.

Η κοινή ελπίδα της DHL και της Coldplay είναι ότι η μουσική περιοδεία Music Of The Spheres θα προσφέρει μαθήματα και βέλτιστες πρακτικές σε άλλους καλλιτέχνες, για να οικοδομήσουν και να ωθήσουν τη μουσική βιομηχανία προς ένα μέλλον εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα και βιώσιμο.

Σύμφωνα με τη στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050 («Αποστολή 2050»), η DHL έχει δεσμευτεί για βιώσιμες λύσεις εφοδιαστικής, που θα απαλλάξουν τον άνθρακα ολόκληρο τον τομέα της εφοδιαστικής.

Ως μέρος του μεσοπρόθεσμου οδικού χάρτη αειφορίας του Ομίλου Deutsche Post DHL για το 2030, ο όμιλος προσπαθεί να επιτύχει τον επιμέρους στόχο και να καλύπτεται τουλάχιστον το 30% των αναγκών σε καύσιμα από βιώσιμα καύσιμα. Για τη μείωση των εκπομπών CO 2 -σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού- ο Όμιλος θα δαπανήσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ για βιώσιμα καύσιμα και καθαρές τεχνολογίες έως το 2030.

Δηλώσεις

Ο Phil Harvey, co-manager των Coldplay, δήλωσε: «Όταν ανακοινώσαμε αυτήν την περιοδεία, δεσμευτήκαμε να μειώσουμε τις πρωτογενείς εκπομπές άνθρακα περισσότερο από 50% σε σχέση με την προηγούμενη. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τους συνεργάτες της περιοδείας, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν. Ευγνωμονούμε την DHL για τη βοήθειά της στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών εμπορευμάτων της περιοδείας μας, μέσω της τεχνογνωσίας της και των επενδύσεών της σε βιώσιμα logistics».