Δύο νέες γερανογέφυρες, ειδικά σχεδιασμένες, προμηθεύτηκε η ΟΛΘ Α.Ε. για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος για συνδυασμένες μεταφορές από και προς την ΝΑ. Ευρώπη. Με την απόκτηση του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας εξυπηρέτησης των πλοίων κύριων γραμμών, παρέχοντας αξιόπιστες, σύγχρονες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Οι γερανογέφυρες είναι συνολικής αξίας 15.675.000€. Έχουν μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 65 τόνων σε διπλή φόρτωση και 50 τόνων σε μονή. Αποτελούν μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει η ΟΛΘ Α.Ε. βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο εξοπλισμός αναμένεται να παραδοθεί στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα εντός του 1ου τριμήνου του 2022.

Δηλώσεις

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε σχετικά:
«Η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης εξοπλισμού αποτελεί μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος της ΟΛΘ Α.Ε. και δρομολογείται με απόλυτη συνέπεια και γρήγορους ρυθμούς ώστε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να είναι πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών από και προς την ΝΑ. Ευρώπη, προσελκύοντας πλοία κύριων γραμμών. Υπηρετούμε ευλαβικά το τρίπτυχο καινοτομία, ασφάλεια και ανάπτυξη για τους πελάτες μας και την ευρύτερη περιοχή ευθύνης μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος-Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Franco Nicola Cupolo, δήλωσε σχετικά:
«Με την προμήθεια των δύο νέων τεχνολογικά εξελιγμένων γερανογεφυρών, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης περνάει σε νέα εποχή. Ο νέος εξοπλισμός βελτιστοποιεί το επίπεδο εξυπηρέτησης της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, διπλασιάζει την παραγωγική δυνατότητα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και βελτιώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του λιμένα».